Maak een afspraak
Maak een afspraak

Algemene inleiding

Wervelkolom pathologie

U wenst informatie over

  • Lage rugpijn, nekpijn, hernia problematiek etc. zijn veel voorkomende orthopedische problemen in onze Westers maatschappij en leiden tot één van de meest frequente redenen van doktersbezoek.
  • In deze gedigitaliseerde wereld is heel veel informatie via verschillende online bronnen te vinden, de ene al meer betrouwbaar dan de andere.
  • De wervelkolomchirurgen van de Orthoclinic Brugge zijn actief lid van de Belgian Spine Society (BSS),


    de wetenschappelijke vereniging van de Vlaamse orthopedische wervelkolomchirurgen en tevens lid van de overkoepelende nationale vereniging Spine Society of Belgium (SSBe).

  • Door de betrokkenheid van deze wetenschappelijke organisaties (BSS/SSBe) bij de implementatie en Nederlandstalige vertaling van het Eurospine patiënten informatieplatform willen we voor onze patiënten zeker deze link aanbevelen als betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde informatie over wervelkolompathologie.
  • Dit Eurospine informatieplatform, specifiek gericht aan patiënten, is gebaseerd op de adviezen en kennis van verschillende internationaal vooraanstaande wervelkolom specialisten uit gans Europa.
  • Aanvullend worden op onze Orthoclinic website nog enkele meest voorkomende aandoeningen en ingrepen meer in extenso belicht.
  • Als wervelkolom specialisten van de Orthoclinic Brugge blijven we echter overtuigd dat de raadpleging met anamnese, klinisch onderzoek en eventueel verdere bespreking van technische onderzoeken de hoeksteen blijft vormen van een succesvolle en patiëntgerichte aanpak van de meeste wervelkolom problemen.
  • Lees meer over ons multidisciplinaire spine-centrum.

AZ Sint-Jan Brugge
Ruddershove 10
8000 Brugge
+32 (0) 50 / 45 21 60
ortho@azsintjan.be

AZ Sint-Lucas Brugge
Sint-Lucaslaan 29
8310 Brugge
+32 (0) 50 / 36 53 10
ortho@stlucas.be

Orthoclinic
Gistelse Steenweg 446
8200 Brugge
+32 (0) 50 / 30 10 70
ortho@stlucas.be

SFX
Spaanse Loskaai 1
8000 Brugge
+32 (0) 50 / 47 04 30
ortho@azsintjan.be

Private praktijk Knokke
Graaf Jansdijk 29/1
8300 Knokke
+32 (0) 50 / 30 10 70 (Privaat Sint-Andries)
www.seacure.be