Orthoclinic Symposium 2021: 'SOS Hand 2.0'

09.10.2021
Symposium 2021

Met als onderwerp: SOS Hand, 2.0, staat het Orthoclinic Symposium dit jaar volledig in het teken van problemen aan hand en pols:

In deel 1 wordt de evolutie van acute opvang van handtrauma’s doorheen de jaren besproken. Het belang van traumanetwerken en multidisciplinair teamwork vanaf spoedgevallen tot en met intensieve handrevalidatie na de operatie. Ook het socio-economisch impact van een handtrauma op het leven van de patiënt en de maatschappij wordt in cijfers toegelicht.

In deel 2 wordt de focus gelegd op de wisselwerking tussen de handchirurgen van Kortrijk en Brugge (Handgroep West) en de realisatie van een gemeenschappelijke handwacht, met de optimalisatie van de patiëntenzorg als doel. Daarnaast worden uiteenzettingen gegeven van courante hand-en polsproblemen met bijhorende beeldvorming, behandeling en postoperatief herstel.

Deel 3 staat in teken van de werking van de Xpert Clinic in Rotterdam, voorgedragen door gastspreker Professor Steven Hovius. Hij deelt zijn ervaring in behandeling van congenitale handafwijkingen en optimalisatie van de orthopedische praktijk.

Naar goede gewoonte sluit een aangename receptie het symposium af.

01
11
Dr. Bart Berghs & Prof. Dr. Filip Stockmans
Dr. Hanne Vandevivere
Symposium 2021
Prof. Dr. Steven Hovius (Xpert clinic, Rotterdam)
Terug naar het overzicht met alle nieuws

Vorige

Volgende