Orthoclinic Symposium 2019: 'Happy Feet'

05.10.2019

Met als titel ‘Happy Feet” stond het Orthoclinic Symposium dit jaar (5/10/19) volledig in het teken van de diagnostiek en behandeling van courante en minder courante voet- en enkelpathologieën.

Het talrijk opgekomen en aandachtige publiek kon in het auditorium van VIVES genieten van een gevarieerd aanbod aan onderwerpen. Standafwijkingen van voet en enkel werden zowel klinisch als radiografisch besproken. De biomechanische gevolgen van deze afwijkingen met hun invloed op het stap- en looppatroon werden uiteengezet, alsook de overbelastingsverschijnselen op ligamenten en pezen en uiteindelijk artrosevorming in de gewrichten. Therapeutische opties, zowel conservatieve als operatieve, werden uitvoerig toegelicht. Hierbij extra aandacht voor de percutane chirurgie, voor- en achtervoet correcties en de voor- en nadelen van enkelarthrodese vs enkelprothese.

Daarnaast werd ook een ruim overzicht gegeven van alle aangeboren afwijkingen, zoals klompvoetjes bij pasgeborenen én werd een oppuntstelling gegeven van de huidige acute aanpak van sportletsels van de enkel en voet.

Een leerrijke voormiddag die werd afgesloten met een aangename receptie achteraf.

01
10
Terug naar het overzicht met alle nieuws

Vorige

Volgende