Artsen

>
>
Team Orthoclinic > Prof. Dr. Jean Goubau >

 

 

Prof. Dr. Jean Goubau

 

Dokter Jean Goubau is orthopedisch chirurg met een bijzondere bekwaamheid in de Handchirurgie en Microvasculaire chirurgie.

Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit te Gent en behaalde zijn diploma in 1991. Tijdens en na zijn opleiding als Orthopedisch Chirurg was hij gedurende 2 jaar werkzaam als assistent en kliniekhoofd in de dienst S.O.S Mains van Professor Allieu in Montpellier (Frankrijk) en tevens als research fellow aan de Mayo Clinic in Rochester (Minnesota - USA).

Sinds 1 oktober 1998 startte hij in de dienst Orthopedie, AZ St. Jan te Brugge waar hij de hand- en microchirurgie uitbouwde. In 2007 behaalde het AZ St Jan ziekenhuis de licentie als S.O.S Mains binnen het FESUM (Fédération Européenne des Services Urgences Mains) netwerk in Europa en sinds 2010 is het centrum geaccrediteerd als 'Hand Trauma Center' binnen de FESSH (Federation of Societies of Surgery of the Hand).

Sinds 1 september 2009 is hij staflid in het UZ te Brussel. Aan de VUB behaalde hij in september 2013 de graad van Doctor of Philosophy (PhD) met als onderwerp: "The Failing trapeziometacarpl joint: from joint saving surgery to the consequences of its replacement".

Dokter Goubau is gewezen voorzitter van de Belgian Hand Group waarvan hij nog steeds bestuurslid is. In 2012 was hij president van het internationale wetenschappelijk comité van het jaarlijkse FESSH congres. Hij is instructor van de EWAS (European Wrist Arthroscopy Society) in Straatsburg (Frankrijk) en Taichung (Taiwan). Hij is eveneens titelvoerend en commisielid van de Société Française de Chirurgie de la Main (GEM) en actief lid van de Groupe Main Septentrion. Hij publiceert regelmatig in internationale peer reviewed tijdschriften binnen zijn vakgebied alsook in diverse boeken over hand- en polschirurgie.

 

 

Publicaties

Terug